Cine este Regele Verii?

19 mart.    1.324     

Gojira & Planet H feat. Robin - Regele verii

„Eu sunt regele verii. Ma gasesti in tramvai. Eu sunt regele verii. In exil pana in mai” ne canta Robin Proca in stilul sau deosebit, virand spre poezie urbana, in cea mai recenta piesa lansata de Gojira & Planet H.
 
Mesajul piesei a fost sugerat de filmul „The Kings of Summer”, o repunere in scena a romanului „Imparatul Mustelor” , in care un grup de tineri decid sa traiasca intr-o jungla pe timpul verii si sa-si exercite libertatea.
 
Piesa, impreuna cu videoclipul, se plaseaza in doua timpuri diferite cu stari de spirit corespunzatoare. Pe de-o parte, suntem captivi intr-un spatiu claustrofobic, neguros al iernii care ne impovareaza cu stari negative, toate acestea fiind marcate prin peisajul monoton cu accente sumbre ale mersului cu tramvaiului.
 
Pe de alta parte, energia noastra sufleteasca este cea care ne tine vii, fiecare dintre noi fiind conducatorii propriului regat interior.
 
„Statutul de rege e cea mai mare iluzie, e profund ironic. Fiecare e rege la el acasa, totul tine de nomenclatura. Eu, de exemplu, sunt Printul Tandareiului, chiar am avut porecla de Printul de pe Garla Veche”, a explicat Gojira.
 
Planet H a adaugat: „Eu cred ca Rege, in contextul piesei, e cuvantul care defineste starea pe care o ai cand esti in mediul tau, cu oamenii tai si poti sa fii tu insuti fara restrictii.”
 
De ce a fost ales tramvaiul drept metafora pentru sentimentul de „a fi captiv intr-un spatiu relativ restrans, in mijlocul unor straini”, dupa cum l-a definit insusi Planet H? Pentru ca acest mijloc de transport este cel care i-a marcat anii de facultate lui Gojira, „La 6 dimineata ma duceam spre facultate si trebuia sa schimb doua tramvaie. Era groaznic, asa imi inchipuiam eu ca arata iadul: sa stai in banca ta, sa nu poti sa te misti din cauza inghesuielii. Spatiul restrans se reflecta asupra starii de spirit”.
 
Gojira & Planet H au vorbit si despre cum a decurs colaborarea cu Robin Proca. „Cu Robin a fost dragoste la prima vedere, ne-am intalnit pe vremea cand el era basist in Partizan, datorita lui Artanu’. Noi suntem mereu pe aceeasi lungime de unda”, a afirmat Gojira, iar Planet H a dezvaluit o lege nescrisa a prieteniei dintre ei: „Ceea ce lumea nu stie e ca daca doi oameni se intalnesc, canta amandoi la chitara si amandoi au auzit de Eddie Van Halen sunt automat prieteni. E o regula”.
 
Piesa „Regele Verii” marcheaza primul pas al colaborarii dintre Gojira & Planet H si casa de discuri Roton.
 


Tag-uri: Gojira, lansare, piesa, Planet H, Regele verii, Robin Proca, Roton Music,Similar

Baietii de la MAXIM te indeamn...

5.860      Maxim - Adu-ti aminte

Morandi revine cu un nou singl...

5.531      Morandi - Keep You Safe

Carla’s Dreams – ...

5.395      Carla's Dreams - Ne bucurăm în ciuda lor

Comentarii