O piesa a trupei Zdob si Zdub este hit in Lituania!

25 oct.    1.294     

Zdob si Zdub

„Moldovenii s-au născut”, una dintre piesele formaţiei Zdob şi Zdub, se bucură de mare succes în Lituania, după ce ansamblul Quorum, un cunoscut cor din ţara nordică, a interpretat acapella melodia moldovenilor!
 
Trupa Quorum este cunoscută în Lituania pentru interpretarea hiturilor unor artişti celebri, în stil acapella. Corul a interpretat piesa celor de la Zdob şi Zdub, într-o română aproape perfectă, la concertul lor aniversar de 10 ani, care a avut loc la finalul lunii iunie, în Vilnius.
 
„Totul a început cu participarea la Summitul Parteneriatului Estic, desfăşurat în 2013, la Vilnius. Am interpretat câte o piesă pentru membrii fiecărei delegaţii din Moldova, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan şi Armenia. Când căutam o piesă potrivită pentru Moldova, am găsit imediat ‘Moldovenii s-au născut’, care ne-a plăcut tuturor încă de la prima audiţie. Am apreciat că versurile ating şi un subiect social, problema migraţiei fiind una actuală şi pentru Lituania”, au spus cei de la Quorum.
 
Membrii delegaţiei din Moldova au fost absolut încântaţi de această interpretare: „Dansau în jurul meselor, iar la final au cerut un bis, lucru nemaiîntâlnit la evenimentele de acest gen. După această experienţă, am decis să includem coverul în tracklistul concertelor noastre şi, de fiecare dată când îl interpretăm, publicul este în extaz”, au explicat artiştii lituanieni.
 
Anul acesta, trupa Zdob şi Zdub aniversează 20 de ani de existenţă, ocazie cu care îndrăgiţii artişti vor lansa un nou album şi vor susţine show-uri speciale. Materialul discografic va include piese din întreaga activitate a formaţiei, care nu au fost lansate niciodată în România, plus trei piese noi.
 
Mai mult decât atât, trupa Quorum va evolua, în calitate de invitat special, la concertele aniversare ale formaţiei Zdob şi Zdub din Chişinău şi Bucureşti, care vor avea loc toamna aceasta. Aceştia vor prezenta un program de 30 minute, timp în care vor interpreta coveruri pentru diferite piese ale Zdubilor.
 
Quorum a luat naştere în 2005 şi este singurul ansamblu masculin profesionist din Lituania ce interpretează acapella. În prezent, componenţa corului este următoarea: Vitalij Neugasimov (director artistic, contratenor), Marius Turlajus (tenor) Gintautas Skliutas (bariton), Românaş Savickas (bas), Šarūnas Navickas (beatbox) şi Dainotas Varnas (vocalist).
 


Tag-uri: Acapella, Media Pro Music, Moldovenii s-au nascut, Quorum, Zdob si Zdub,



Similar

Baietii de la MAXIM te indeamn...

5.852      Maxim - Adu-ti aminte

Morandi revine cu un nou singl...

5.528      Morandi - Keep You Safe

Carla’s Dreams – ...

5.393      Carla's Dreams - Ne bucurăm în ciuda lor

Comentarii